Att anlita flyttfirma

Jag har nog flyttat ungefär 15 gånger i mitt liv och varje gång det närmar sig har jag haft en väldigt positiv inställning till flytten. Inte någon gång under alla år hade jag anlitat en flyttfirma. Nu kan jag tänka att det var snålheten som bedrog visheten, men sanningen var väl kanske att jag satt i en annan ekonomisk situation när jag var yngre och inte tyckte att jag hade råd med flyttfirma. Senaste gången jag flyttade var för 5 år sedan, då skulle jag och en person byta bostad, vilket innebar att vi var tvungna att flytta bådas bohag på samma dag. Hur skulle vi lösa detta? Jo, med hjälp av en flyttfirma så klart. Den här gången fanns det ingen tvekan till att anlita flyttfirma.

Priset att anlita flyttfirma

Så, vad kostar det då att anlita en flyttfirma? De flesta flyttfirmor tar betalt per timme, men det finns också de firmor som tar ett fast pris för hela bohaget. En vanlig timpeng ligger mellan 600 och 1000 kronor men som i mitt fall så slapp jag till exempel att köpa flyttkartonger då flyttfirman lånade ut så många jag behövde. Sedan beror det på hur mycket möbler och kartonger som ska flyttas då det kanske behövs två lastbilar för flytten, och sedan kan det ha viss betydelse för hur långt bohaget ska flyttas.

Vad inkluderar flyttfirman?

Kontrollera alltid VAD som ingår i priset innan du accepterar en offert! Som jag skrev tidigare så fick jag låna alla flyttlådor av firman vilket är väldigt bra. Hur lång tid beräknas flytten att ta? Vad ingår i priset innan själva flyttdagen? Hur gör flyttfirman med otympliga möbler eller väldigt känsliga saker som lätt kan gå sönder? Den flyttfirman jag anlitade kom hem dagen innan flytten för att märka upp alla möbler, så att flyttkillarna visste precis hur dessa sedan skulle staplas i lastutrymmet. Dom plastades också in dagen innan så att vi skulle hinna med allt på en och samma dag eftersom vi skulle flytta två bohag samma dag. För mig gick det oerhört smidigt och allt var klart, båda bohagen flyttade, efter 6 timmar. Jag kommer aldrig att flytta igen utan att anlita flyttfirma!