Drömmen om huvudstaden

Man kan tro att det är jag, Elin 24 år som drömmer om huvudstaden, men faktiskt inte. Det är nämligen min kära mor, som kommit ur någon slags kris i livet som nu fått för sig att flytta till självaste Stockholm. Sveriges framsida, som hon också kallar staden. Hon pratar ofta om hur hon kan bara ta sig ut till stan och gå på restaurang men framförallt hur hon kan leva ett mer fritt och spontant liv. Idag menar hon att hon är fast i rutiner och tråkiga träffar med kompisar som hon inte ens gillar.

Det enda problemet är då boende. Hon har ännu inte kommit till startskott eftersom hon givetvis känner att hon måste ha ett tryggt och bra boende. Jag tror inte hennes krav är så höga men jag vet att hon vill bo centralt och därtill kommer givetvis prislappen. Däremot har hon nu anmält sig via snabbostad.se och det var egentligen på så vis jag fick nys om denna fantastiska sida.

Här anmäler du dig för att få förslag om hyreslägenheter i Stockholm, egentligen utan att stå i kö. Du får meddelande via e-post och sms när en lägenhet eller bostad blir ledig utifrån dina kriterier så kan du på så vis få möjlighet att kika och prata vidare om de olika bostäderna. Det är givetvis svårt att oavsett hitta en lägenhet i Stockholm eftersom det är så populärt men man kan verkligen säga att snabbostad.se gjorde sitt jobb för redan efter två veckor så hade mamma en lägenhet.

Ingen dröm längre

Så nu är Stockholm inte längre en dröm, nu bor hon där på heltid och verkar faktiskt trivas väldigt bra. Så på något vis tack vare snabbostad.se kan mamma nu leva sin dröm och givetvis är jag glad att jag har någonstans att bo i Stockholm när man hälsar på 🙂