Ett skrivbord för allt

Om det är någonting som verkligen binder ihop ett rum, en lägenhet eller ett hus så är det inredningen. Inredningen är den centrala delen i hemmets personlighet. Vissa gillar mer modernt, andra klassiskt, och vissa gillar att experimentera med olika stilar. Vad som är gemensamt för alla de här stilarna är vad för typ av inredning som används. Ja de må se annorlunda ut, men de fyller samma funktionalitet.

Den första av dessa möbler som syns i vartenda hem i Sverige från Smygehuk i söder till Kiruna i norr är ett matbord. Ett bord där man äter maten som lagas i hemmet. Ibland kan det finnas mer än ett matbord, men majoriteten av alla måltider äts vid ett specifikt bord. Detta bordet står oftast i köket eller i tät anslutning till köket.

Den andra möbeln som finns i vartenda hushåll är någon form av soffa eller fåtölj. Soffan eller fåtöljen står med största sannolikhet i det största rummet i hemmet, det som brukar kallas för vardagsrummet. I vardagsrummet finns utöver Någonstans att sitta också en TV. För om åren satt denna TV på en TV-bänk, men då utvecklingen har kommit framåt kan man numera hänga upp sin TV på väggen. Det gör att man får ännu mer plats än förut.

Den sista möbeln som nämns i denna texten är en möbel som måhända inte är den vanligaste, men likväl viktig för det moderna samhället. Den möbeln är så klart skrivbord till dator och annat. Med ett skrivbord kan man alltid ha ett ställe att ställa datorn på. Skulle man mot förmodan inte ha en dator kan skrivbordet användas som bord för andra saker som måste ligga framme. Det kan exempelvis vara plånböcker, nycklar och annat som man alltid annars lägger bort. Även accessoarer som väskor och ryggsäckar kan passa bra på skrivbordet.