Slyröjning

Vad jag älskar skog och natur! Det är för mig den ultimata avkopplingen att gå runt i skogen och plocka blåbär, hjortron, lingon och svamp. Svamptiden i september och oktober är det allra bästa för då har även trattkantarellen kommit upp så hittar du inga gula kungligheter så kan du alltid stoppa ner trattkantareller i korgen. Mitt intresse för skog och natur har nog alltid funnits. När jag var 18 år fick jag ett sommarjobb som vaktmästare och hade hand om slyröjning på kyrkans marker. Att hålla på med slyröjning var för mig bland det roligaste jobb man kunde ha.

Trädfällning eller slyröjning

När jag träffade min första riktiga ”tjej” så blev vi sambo väldigt fort. Allt gick rasande fort från första dejten till att vi blev sambo tog det inte längre tid än 6 månader. Nu hade vi turen att det faktiskt höll i och vi fortsatte vara tillsammans i många år efter det, men tyvärr ej idag. När jag funderade på vad jag ville bli när jag blev stor, vilket jag nog aldrig blev, så tänkte jag direkt på slyröjning eller trädfällning. Båda två var lika roliga så att kombinera detta vore ju så klart det ultimata. Att inte behöva välja ”trädfällning eller slyröjning” gjorde det ganska lätt för mig. Jag startade eget företag med skogsröjning!

Första arbetet med slyröjning

Jag minns det som igår, mitt första riktiga och betalda uppdrag med slyröjning som egen företagare. Jag hade nog stor tur så där i början av mitt nystartade företag, att få kontrakt på längre tid istället för enstaka ströjobb är något som alla företagare vill ha. Det är mycket lättare att planera sin arbetsvecka och månad om man vet hur länge man får betalt. Jag fick ett erbjudande av kommunen där jag bodde att röja ledningsgator under ett par år. Visserligen ett krävande och ganska ensidigt arbete, men där fick jag både jobba med trädfällning och slyröjning så detta var perfekt för mig. Jag hade jobb i över ett år framåt.