Sjömarkens Isolering

Ett bra alternativ vid isolering av villa är Sjömarkens Isolering. Sjömarken är en ort utanför Borås och ligger i Borås kommun, men företaget är lokaliserade i både Borås, Båstad, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Skara, Uddevalla och Varberg. Sjömarken Isolering använder sig av lösull vilket enligt deras webbplats och dem själva är det mest effektiva och lönsamma materialet att använda vid isolering i dagsläget. De skriver också att de har arbetat med lösull i över 35 år vilket visar att de har en hel del kunskap i området.

Exempel på andra populära sätt att isolera på marknaden är isolering med mineralull, isolering med cellplast och isolering med polyuretanskum. Beroende på vilket material som företag arbetar med kommer de så klart att lyfta fram fördelarna med sitt eget material. Därför skulle jag rekommendera att du pratar med flera olika leverantörer när du ska sätta igång ditt uppdrag. Dels för att höra deras argument när du pratar med dem, dels för att få en känsla av företaget och deras kultur, och dels för att jämföra priser (där bör du även räkna på hur effektiv isoleringen kan tänkas bli, och hur mycket du tjänar på detta material i längden jämfört med andra material). För mig kändes isolering med lösull som det bästa alternativet, men även om det passade för mig behöver det inte automatiskt betyda att det kommer att passa för dig.

Några saker att tänka på och undersöka närmare när du väljer leverantör:

  • Materialets förmåga att lagra värme i huset, så kallad värmeisolering och värmekapacitet.
  • Se till att materialet kan ta hand om både fukt och isolering.
  • Undvik köldbryggor, dessa gör att värmeförlusterna blir större och är vanliga vid dörrar och fönster.
  • Glöm inte att isolering också påverkar miljön. Om detta är något som är viktigt för dig ska du absolut göra research och ställa frågor om det till din eventuella leverantör.

Lycka till!