Nya friluftsbyxor till våren

Även om vi fick ett bakslag med massor av snö i förra veckan så känner jag att våren närmar sig med stormsteg. Och med våren börjar också friluftslivet för mig och min man. Vi brukar hämta ut vår husbil lagom till påsk och sen drar vi iväg nästan varje helg och campar och vandrar.

Min tanke är att köpa nya friluftsbyxor till vårens vandringar. Mina gamla är rejält slitna och det är nästan hål på båda knäna. Jag älskar att kolla runt i olika webbshoppar för att se vad de har för modeller och funktioner.

Jag vill helst ha ett par friluftsbyxor i stretch. Det ska i alla fall vara stretch över rumpan och knäna. Idag finns det hur många val som helst att göra. Så det är inte helt enkelt att hitta just det man vill ha.

Nu har jag letat igenom ganska många onlinebutiker och tror att jag hittat rätt. På denna sidan https://www.jagarliv.se/fritid/friluftsklader/fritidsbyxor/ har jag hittat flera byxor som känns rätt för mig.

Bra friluftsbyxor

Vad kännetecknar bra friluftsbyxor? Här kommer några punkter som jag tycker är viktiga.

  • skön passform – helst i stretchmaterial. Får inte sträna någonstans
  • extra slitstarkt material på de ställen där byxan slits mest, alltså över knän och rumpa samt längst ner vid bensluten
  • vattentåligt material
  • smutsavstötande material
  • lätta att tvätta, eftersom jag behöver tvätta dem ofta
  • bra ventilation – så att du inte blir onödigt varm

Sen vill jag att byxorna ska ha hög kvalitet men ändå inte vara för dyra. Därför köper jag oftast friluftsbyxor (och andra friluftskläder) från lite mer okända märken. Att betala en massa extra för att det står ett visst namn på kläderna är inte min grej.

Friluftsbyxor i vardagen

Jag tycker att dagens friluftsbyxor är både snygga och bekväma så jag använder dem även i vardagen. På jobbet som förskollärare är de perfekta när vi har utelek. På fritiden när jag går ut med hunden eller jobbar i trädgården är de också perfekta.