Trogenhet för ett gott liv

Jag läste precis den här intressanta artikeln om otrohet som finns publicerad på Expressen: https://www.expressen.se/kultur/joel-halldorf/den-som-ar-otrogen–missar-det-goda-i-livet/ . Den tar upp ett ämne som jag ofta funderar över, är det fel att vara otrogen?

Joel Halldorf tar hjälp av Jane Austen för att nå en slutsats på otrohetsdilemmat. Han gör ett intressant resonemang som jag inte hade tänkt på, att personer som är trogna mot sin partner får uppleva det goda i livet. Att vi bör hålla oss till den partner som vi har valt.

Trogenhet viktigt för mig

Jag är själv gift och har två barn, otrohet vore ett brutalt sätt att ta ifrån min familj den tryggheten som jag så hårt arbetat för att bygga upp. Jag har upplevt det goda som trogenhet har att erbjuda och det är något som jag är tacksam för. Att få dela sitt liv med sina nära och kära, att få uppleva kärlek och lycka, det är något som man verkligen inte ska ta för givet.

Det finns dock undantag, ibland är situationen sådär att man inte kan följa det goda rådet och hålla sig till sin partner. Det kan ju finnas andra omständigheter som får en att ta en annan väg, och det är viktigt att man tar sitt ansvar och försöker förhålla sig till situationen.

Allt som allt så är trogenhet vägen framåt om man önskar ett gott liv. Det är ett mål som jag kommer fortsätta sträva efter, det är ett värdefullt mål att sikta mot.